2020 En İyi Kore Dizileri

0
634

2020 yılını henüz bitmemiş olsa da bu yıl içerisinde mükemmel diziler çıktı. Tekrar 2016-2017 yıllarındaki altın çağına geri dönmüş desem yeridir. Sizler için izleyip keyif aldığım sizin de zevkle izleyebileceğiniz dizileri sıraladım.

2020 En İyi Kore Dizileri
1- Mystic Pop-up Bar

Tür: Fantastik, Gizem, Komedi, Dram
Yönetmen: Jeon Chang-Geun
Senarist: Bae Hye-Soo (webtoon), Ha Yoon-A
Yayıncı: JTBC, Netflix
imdb: 7.9
Bölüm Sayısı: 12
Yayın Tarihi: 20 Mayıs 2020 – 25 Haziran 2020
Yayın Günleri ve Saati: Çarşamba & Perşembe – 21:30

Mystic Pop-up Bar

Konusu: Dizi, Jung-Eum 500 sene evvel bir cezaya çarptırılmıştır. Suçunu affettirmesi için 100.000 insanın içindeki kini çözümlemesi ve onları huzura kavuşturması gerekmektedir. Yanında ise yardımcısı Choi Won-Young vardır. Han Kang-Bae, çocukluğundan beri dışlanmasına sebep olan doğaüstü bir özelliği vardır: Kendisine dokunan kişiler istemsizce sıkıntılarını anlatmaya başlamaktadırlar. Wol-Joo ile yolları kesişince hayatı değişecektir. Başrollerinde Hwang Jung-Eum, Yook Sung-Jae ve Choi Won-Young yer alıyor.

Teaser #1
Teaser #2

2- Itaewon Class
Tür: Gençlik, Komedi, Dram
Yönetmen: Kim Sung-yoon
Senarist: Gwang Jin
Yayıncı: JTBC, Netflix
İmdb: 8.2
Bölüm Sayısı: 16
Yayın Tarihi: 31 Ocak 2020 – 21 Mart 2020
Yayın Günleri: Cuma & Cumartesi – 23.00

Itaewon Class

Konusu: Dizi, adaletsiz bir dünyada yükselmeyi başaran inatçı ve cesur bir grup insanın etrafında dönmektedir. Itaewon’da ‘Jagga’ adlı bir restoran zincirinin sahibi, Jang Dae-Hee (Yoo Jae-Myung) ve onun oğlu, Park Sae-Ro-Yi’nin (Park Seo-Joon) hayatını mahvetmekle kalmaz ve babasının ölümüne neden olur. Başrollerinde Yoo Jae-Myung, Park Seo-Joon ve Kim Da-Mi var.
Ayrıca sitemizde Hayalistic.com da Webtoon’u vardır. Dizi izlerken daha kolay anlamanızı kolaylaştırır. Okumanızı öneririm.

Teaser
Trailer

3- It’s Be Okay To Not Be Okay (Psycho But It’s Okay)

Tür: Dram, Romantik, Komedi
Yönetmen: Park Shin-Woo
Senarist: Jo Young
Yayıncı: tvN, Netflix
İmdb: 9.2
Bölüm Sayısı: 16
Yayın Tarihi: 20 Haziran 2020 – 9 Ağustos 2020
Yayın Günleri: Cumartesi & Pazar – 21.00

It’s Be Okay To Not Be Okay

Konusu: Dizi, hasta bakıcı olarak çalışan bir adam ile popüler ama antisosyal kişilik bozukluğu bir çocuk kitabı yazarı olan bir kadının etrafında dönmektedir. Adamın aşka ayıracak vakti yoktur. Kadın ise aşk hakkında hiçbir şey bilmemektedir. Ancak, ikisi birbirlerini tanıdıkça yakınlaşır ve aşk sayesinde zorlukların üstesinden gelir. Kayıp ruhlarını ve kimliklerini yeniden keşfederler. Başrollerinde Kim Soo Hyun ve Seo Ye-Ji yer almaktadır.

Trailer #1
Trailer #2

4- The King: Eternal Monarch
Tür:
Tarih, Dram, Romantik, Fantastik
Yönetmen: Baek Sang-Hoon
Senarist: Kim Eun-Sook
Yayıncı: SBS, Netflix
İmdb: 8.7
Bölüm Sayısı: 16
Yayın Tarihi: 17 Nisan 2020 – 12 Haziran 2020
Yayın Günleri: Cuma & Cumartesi – 22.00

The King : Eternal Monarch

Konusu: İki farklı evrende geçen dizi, İnsanların dünyasında bir şeytan paralel evrene geçmeye çalışmaktadır. Bunun farkında olan Kore İmparatoru Lee Gon, paralel dünyay açılan kapıları tutmaya çalışır. Başka bir paralel evrende Güney Kore Cumhuriyeti’nde yaşayan Dedektif Jung Tae-Eul (Kim Go-Eun) insanların ve sevdiklerinin hayatlarını korumaya çalışır. Başrollerinde Lee Min-Ho, Kim Go-Eun ve Woo Do-Hwan yer almaktadır.

Trailer
Teaser #1

5- Hi Bye, Mama!
Tür: Fantastik, Dram, Komedi
Yönetmen: Yoo Je-Woon
Senarist: Kwon Hye-Joo
Yayıncı: TvN, Netflix
İmdb: 8.4
Bölüm Sayısı: 16
Yayın Tarihi: 22 Şubat 2020 – 19 Nisan 2020
Yayın Günleri: Cumartesi & Pazar – 21.00

Hi Bye, Mama!

Konusu: Dizi, insan olarak tekrar hayata dönmek için çabalayan bir hayaletin etrafında dönmektedir. 5 yıl önce, hayatını kaybeden Cha Yoo-Ri bir hayalet olarak etrafta dolanmaktadır. Kocasına ve kızına, bir insan olarak geri dönebilmek için 49 gün boyunca süren bir plan devreye sokar. Başrollerinde Kim Tae-Hee ve Lee Kyu-Hyun yer almaktadır.

Trailer
Teaser

6- Flower of Evil
Tür: Suç, Polisiye, Dram
Yönetmen: Kim Cheul-Kyu
Senarist: Yoo Jung-Hee
Yayıncı: tvN
İmdb: 8.7
Bölüm Sayısı: 16
Yayın Tarihi: 29 Temmuz 2020 – 23 Eylül 2020
Yayın Günleri: Çarşamba & Perşembe – 22.50

Flower of Evil

Konusu: Cha Ji-Won ( Moon Chae-Won ) bir dedektiftir. Baek Hee-Sung ( Lee Joon-Gi ) ile evli ve bir kızı. Baek Hee-Sung kendini adamış bir koca ve baba gibi görünse de acımasız geçmişini gizler ve başka birinin kimliği altında yaşar. Karısını tamamen aldatıyor. Cha Ji-Won, aldattığını öğrenir ve geçmişini kovalar. Başrollerinde Moon Chae-Won ve Lee Joon-Gi yer almaktadır.

Trailer

7- Welcome / Meow: The Secret Boy
Tür: Fantastik, Dram, Komedi
Yönetmen: Ji Byung-Hyung
Senarist: Go A-Ra (Webtoon), Joo Hwa-Mi
Yayıncı: KBS2
İmdb: 7.6
Bölüm Sayısı: 24
Yayın Tarihi: 25 Mart 2020 – 30 Nisan 2020
Yayın Günleri: Cumartesi & Pazar – 21.00

Meow: The Secret Boy / Welcome

Konusu: Sol-A ( Shin Ye-Eun ) 20’li yaşlarının ortalarında bir kadın ve bir grafik tasarım şirketinde çalışıyor. Bir webcomic sanatçısı olmayı hayal ediyor ve sosyal bir insan. Sol-A eve bir kedi, Hong-Jo ( Kim Myung-Soo ) götürür . Sol-A, Hong-Jo’nun sıradan bir kedi olmadığının farkında değildir. Bir insana dönüşme yeteneğine sahiptir. Hong-Jo kedisi ile yaşayan Sol-A, beklenmedik vakalara karışır. Başrollerinde Shin Ye-Eun ve Kim Myung-Soo yer almaktadır.

Trailer

8- Record Of Youth
Tür: Gençlik, Dram, Romantik
Yönetmen: Ahn Gil-Ho
Senarist: Ha Myung-Hee
Yayıncı: TvN, Netflix
İmdb:
Bölüm Sayısı: 16
Yayın Tarihi: 7 Eylül 2020 – 27 Ekim 2020
Yayın Günleri: Pazartesi & Salı – 21.00

Record of Youth

Konusu: Dizi, modellik sektöründe gençlerin yaşadığı eğlenceli ve sorunlu anlarına odaklanıyor. Modellik yapan Sa HHye-Joo, Modellikte başarılı olsa da onun asıl hayali bir oyunculuktur. Bu yüzden çeşitli oyuncu seçmelerine katılmış ancak başarılı olamamıştır. Makyaj sanatçısı olan An Jung-Ha, kendi yeteneklerini değerlendirmede oldukça iyi olan An, en büyük hayali, başarılı bir makyaj sanatçısı olmaktadır. Bu yüzden, kendine olan güvensizliğini yenerek, kendi ayaklarının üzerinde durabilmeyi amaçlamaktadır. Model ve bir oyuncu olan Won Hae-Hyo, Sa Hye-Joon’un en yakın arkadaşıdır. Son derece rekabetçi bir kişiliğe sahiptir. Sa Hye-Joon’un oğlu ve en yakın arkadaşı aynı hedefe doğru yürümesine rağmen anneleri olarak çok farklı değerlere sahiptirler. Başrollerinde Park Go-Bum, Park So-Dam ve Byeon Woo-Seok yer almaktadır.

Trailer
Teaser #1
Teaser #2

9- Backstreet Rookie
Tür:
Gençlik, Dram, Romantik, Komedi
Yönetmen: Lee Myung-Woo
Senarist: Hwalhwasan (webcomic), Geumsagong (webcomic), Son Geun-Joo
Yayıncı: SBS
İmdb: 7.4
Bölüm Sayısı: 16
Yayın Tarihi: 19 Haziran 2020 – 8 Ağustos 2020
Yayın Günleri: Cuma & Cumartesi – 22.00

Backstreet Rookie

Konusu: Choi Dae-Hyun ( Ji Chang-Wook ) bir kız tarafından terk edildikten sonra evin arka sokağında umutsuzca yürür. Yakınlarda Jung Saet-Byul ( Kim You-Jung ) dahil olmak üzere üç liseli kız oturuyor . Choi Dae-Hyun’un sevimli olduğunu düşünüyor ve ondan bir paket sigara almasını istiyor. Kızlar sigara almak yerine Choi Dae-Hyun’dan ders alırlar. Kızların sadece bir avuç budala olduğunu düşünüyor, ama Jung Sae-Byul şimdi ona daha da aşık oluyor ve onu öpüyor. 3 yıl sonra, Choi Dae-Hyun ailesinin sahip olduğu bir marketi yönetir. Liseli kızlar içeri girip onunla fotoğraf çekmeyi sevse de, mağaza çok para kazanmıyor. Choi Dae-Hyun, çalıştığı yoğun saatler nedeniyle “yarı zamanlı işçi gerekli” tabelasını asmaya da karar verdi. Gece bir ara Jung Saet-Byul, mağazaya girer. Artık bir yetişkin ve yarı zamanlı iş için başvuruyor. Sitemizde Webtoonu bulunmaktadır. BaşrollerJi Chang-Wook ve Kim You-Jung.

Trailer

10-Rugal
Tür: Dram, Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu
Yönetmen: Kang Cheol-Woo
Senarist: Rilmae (Webtoon), Do Hyun
Yayıncı: OCN, Netflix
İmdb: 7.5
Bölüm Sayısı: 16
Yayın Tarihi: 28 Mart 2020 – 17 Mayıs 2020
Yayın Günleri: Cumartesi & Pazar – 22.50

Rugal

Konusu: Dizi, ulusal çapta bir suç örgütünü çökertmeye çalışan bir dedektifin etrafında dönecek. Suç örgütünün peşinden giderken hem sevgili eşini hem gözlerini kaybeder. Bir katil olmaya zorlanır. Özel bir organizasyon olan ‘Rugal’ tarafından üretilmiş, benzersiz özelliklere sahip yapay gözlere sahip olduktan sonra hayatını mahveden suç örgütünün peşine düşer.

Trailer

Umarım beğenmişsinizdir. İzlerken beni hatırlamayı unutmayın :))